Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Jourhem

Att vara jourhem innebär att du tar hand om katten som om det vore din egen tills det att vi hittar ett permanent hem till den. Som jourhem står du för utgifter för mat, sand, toalådor och givetvis för god daglig omvårdnad. Föreningen Samvetet står för kattens samtliga veterinärvårdskostnader såsom vaccinering, kastrering, id-märkning, avmaskning samt eventuella övriga veterinärkostnader.

Vi ser gärna att du har lite vana med katter sedan tidigare då många av våra katter är födda i det vilda och de kan därför "kräva" en hel del arbete. Detta är dock inget krav! Här kan du läsa mer om att jobba med skygga katter och om att ta hand om en förvildad katt.

Det behövs även hem till honkatter som har eller ska få ungar. För honor som är dräktiga är det extra viktigt med lugn och ro. Samtidigt är det viktigt att de små ungarna genom jourhemfamiljens omsorg och kontakt blir sociala och trevliga. Det kan även förekomma att tamkatter som ”kommit bort” behöver ett jourhem i avvaktan på att tidigare ägaren hör av sig eller att katten omplaceras till ny ägare.

Då några av katterna kan vara smittbärare vill vi att du som jourhem, om du har egna katter, ska kunna ha den nya katten avskilt från övriga katter den första tiden. Vi vill även att katten ska vara innekatt så det är viktigt att dörrar och fönster hålls stängda eller att de är skyddade med nät eller annat. Självklart får katten gärna vara ute på en innätad balkong eller liknande, med det ska inte finnas några flyktvägar för katten.

Att vara jourhem kan kanske passa dig som länge funderat på att skaffa katt, men som ännu inte har bestämt dig. Det är även ett ypperligt tillfälle att hjälpa en eller ett par av alla dessa hemlösa katter. Vid överlämnandet av jourhemskatten skrivs ett kontrakt där du förbinder dig att ta hand om katten på bästa sätt. Som jourhem får du även en kontaktperson från föreningen som hjälper till med stort och smått.

Vår målsättning är att katten ska få bo kvar i sitt jourhem tills den kan flytta till sin nya ägare och sitt nya hem, för att undvika mer stress för katten än nödvändigt.

Vill du bli jourhem? Maila jourhemsansvarig jourhem@samvetet.com, skriv jourhem i ärenderutan. Du kan även fylla i formuläret som finns under fliken Jourhemsanmälan i menyn till vänster.
Annonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694