Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Lillsvarten
Faddrar:
   Mjau Emily Coe-Björsell
Mjau Ida Olsen Norgren
   Mjau Ann-Charlotte Rosén
Mjau Laila Andersson
Född 2016-01-01

OM LILLSVARTEN

Lillsvarten är en svart semilånghårig hona. Hon är lugn och försiktig men tycker om när man gosar med henne. Lillsvarten söker ett lugnt och tryggt hem där hon kan få fortsätta att utvecklas till en trygg och harmonisk katt.

BAKGRUND

Lillsvarten är upphittad i Knutby.

Smaragd
Faddrar:
   Mjau Inga-Lill Agneros
Mjau Christina Lundborg
   Mjau Jessica Olofsson
Mjau Rebecka Wennberg
   Mjau Gunilla Åhlén
Född 2015-01-01

OM SMARAGD

Smaragd är en bruntigré honkatt. Hon är kelig och gosig, men på sina egna villkor. Smaragd söker en kattvant hem, utan små barn, med vana att läsa av katters signaler.
Jourhemmet berättar: "Det här är Smaragd, en supersocial kisse som alltid kommer fram och hälsar en välkommen när man kommer hem. Hon vill gosa hela tiden men är en typiskt divig katt, alltså kan säga ifrån när hon tycker man klappat för länge eller lite fel men inget som är ett problem. Smaragd är väldigt lekfull och nyfiken och skulle behöva ett hem där hon kan få utlopp för sin energi. För att må som bäst tror vi att ett hem där hon tillåts vara ute skulle vara det ultimata."

BAKGRUND

Smaragd dök upp vid ett stall i Bälinge-trakten.

Patricia
Faddrar:
   Mjau Marie Öhman & Mikael Öhgren
Mjau Gunilla Åhlén
   Mjau Till minne av Svea
Mjau Eva Fredlund
Född 2016-02-01

OM PATRICIA

Patricia är en grå-vit honkatt. Hon är än så länge försiktig men låter sig klappas t ex när hon äter. Hon söker ett lugnt och kattvant för-alltid-hem, utan små barn, där man med tid, tålamod och träning kan hjälpa henne att bli en trygg katt igen. På katthemmet bor hon tillsammans med Saga som hon är väldigt fäst vid.

BAKGRUND

Patricia hittades i Älglösa.

Saga
Faddrar:
   Mjau Lagge & Eva
Mjau Eva Sandhammar
   Mjau Johan Arthursson
Mjau Ing-Mari Dohlk
   Mjau Jorijntje Henderiks
Född 2015-05-01

OM SAGA

Saga är en bruntigré och vit honkatt. Hon är en självständig och försiktig tjej, som samtidigt är påhittig och nyfiken. Hon gillar att ha sällskap och följer dig nyfiket med blicken när du är i närheten. Hon älskar att bli kliad försiktigt i nacken. Då spinner hon högt. Saga har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen och njuter allt mer av att umgås med oss tvåbenta. På katthemmet bor hon tillsammans med Patricia och de båda tjejerna har blivit väldigt fästa vid varandra.

BAKGRUND
Saga är upphittad på en ödegård där flera katter hade sökt skydd. Hon fick bo i ett jourhem i närheten, men petade upp hakarna på ett fönster och smet ut igen. På så sätt kom hon att tillbringa ytterligare en tid ute. När hon återigen fångades in hade hon blivit mamma till Svante (som nu har fått ett eget för-alltid-hem tillsammans med Frankie Boy). Saga är en vacker liten överlevare.

Berit
Faddrar:
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Lena Karlsson
   Mjau Mimi Rönnow
Mjau Matilda Wählby & Ingrid Danielson
   Mjau Lillemor Edin
Född 2014-01-01

OM BERIT

Berit är en svart-vit semilånghårig honkatt. Hon är än så länge lite försiktig i sin kontakt med oss tvåbenta. Berit är mamma till Mosho och Bagera.

BAKGRUND

Berit hittades i Tobo där hon och Bosse som enda katterna i en grupp lyckades undgå att bli skjutna.

Nina Simone
Faddrar:
   Mjau Inger Broberg
Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
   Mjau Marianne Tyvander
Mjau Tom Ekman
Född 2011-06-01

OM NINA SIMONE

Nina Simone är en nyfiken men försiktig katt som gärna vill få vara med, även om det är på lite avstånd. Hon kan vara jättemysig när hon väl låter sig klappas, och kan även bli väldigt busig ibland. Nina söker ett för-alltid-hem där man har mycket tid, tålamod och kärlek.

BAKGRUND

Nina kommer från ett hem som inte kunde ha kvar sina katter.

Felina
Faddrar:
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
   Mjau Johan Arthursson
Mjau Gunilla Lund
Född 2010-01-01

OM FELINA

Felina är en grå-vit äldre honkatt som är lite försiktig av sig. Hon vill gärna vara i närheten men kryper inte upp i knäet. Inte så förtjust i att bli klappad men accepterar det för det mesta. Felina låter sig gärna mutas med små burkar av Gourmet gold mousse eller med sås som hon glatt kastar sig över.

BAKGRUND

Felina hittades i dåligt skick vid en gård i Morkarla.

Trissa
Faddrar:
   Mjau Jenny Jarnhamn
Mjau Britt-Marie Karlsson
   Mjau Eva Viberg
Mjau Peter & Ulrika Lindgren
   Mjau Eva Olsson
Mjau Lars Håkansson
Född 2011-09-01

OM TRISSA

Trissa är en svart honkatt.

Lilla tjejen Trissa har varit med om mycket i sitt liv ute i det vilda. Det ser man på hennes små frostbitna öron, men det märks också i hur hon uppsöker mindre utrymmen att vaka ifrån - om det så är ett mörkt hörn, en transportbur eller en duschkabin. Kommer man för nära fräser hon, men inte mycket mer. Det märks att hon tycker det är mysigt att bli klappad, men hon tycker fortfarande att det är lite för läskigt för att inte säga ifrån till en början. Med lite tid och tålamod och uppmuntran kommer Trissa säkert förstå vad vi tvåbeningar är bra för.

BAKGRUND
Trissa är mamma till Jojo och Frisbee och upphittad i Lagga.

Ilona
Faddrar:
   Mjau Celina Jakobsson
Mjau Johan Arthursson
   Mjau Dan Pettersson
Mjau Marianne Tyvander
Född 2011-05-01

OM ILONA

Ilona är en nyfiken och charmig liten flicka. Till en början är hon rätt blyg men när hon väl inser att man inte vill henne något ont gosar hon hur mycket som helst. Ibland under goset kommer dock instinkter från barndomen (då hon levde som hemlös med sex andra katter i ett stall) till liv vilket resulterar i att hon helt plötsligt kan upptäcka att "oj här var en hand!" varpå hon hoppar bort någon meter. Sen kommer hon på att det var rätt mysigt ändå, så då jamar hon och kommer tillbaka för mer gos.

Ilona älskar att leka. Några favoriter är bl.a. en liten mus som hon i sina tassar får att komma till liv och torrfoder som man får brottas med henne om. Hon är en mycket social katt, ofta ligger hon på en köksstol eller sitter i fönstret vid köksbordet när jourmatte äter eller pluggar. På nätterna ligger hon antingen i soffan, där hon har perfekt utsikt över sängen, och vakar över sin matte eller så busar hon med sin kompis Gaston. Gaston är en herre som Ilona verkligen trivs ihop med, en önskan inför framtiden är att hon ska få fortsätta bo, gosa och leka med honom.

BAKGRUND
Ilona kommer från ett stall tillsammans med sex andra katter.

Passoa
Faddrar:
   Mjau Hanna Källström
Mjau Allan & Ulla Östlund
   Mjau Marianne Tyvander
Mjau Catarina Thun
Född 2011-07-07

OM PASSOA

Passoa är en fantastiskt söt liten katt med en smal liten nos och en smäcker kropp. Hon ligger gärna nära dig och spinner. Klappa henne försiktigt, så får du henne att älska dig. Hon är väldigt nyfiken och även om hon blir skraj ibland kommer hon snabbt tillbaka till en. Hon är modig som Jeanne D’arc, strategisk som Sun Tzu, atletisk som Bruce Lee. Ska något undersökas så ska det göras med elegant försiktighet. Hon älskar att leka med små saker som klädnypor, påsklämmor och leksaksmös.

Passoa har gått ifrån att vara rätt skeptisk till oss människor till att nu på eget initiativ komma fram och gosa. Jourfamiljen intygar att Passoa egentligen är en riktig myskisse, bara man har lite tålamod.

Här finns en film med Passoa!

Här finns en till film med Passoa!


Passoa söker en trygg och busig kompis att få dela tillvaron med.

BAKGRUND
Passoa kom in i föreningen med mamma Amarula och syskonen Sambuca, Baileys och Midori.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694