Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Sten
Faddrar:
   Mjau Laila Andersson
Mjau Birgitta Jansson
   Mjau Angelica Klang
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Ann-Britt Vikström
Född 2015-01-01

OM STEN

Sten är en röd semilånghårig hankatt med vitt. Han låter sig klappas försiktigt och blir successivt allt mer trygg. Sten behöver få komma till en familj som med tid, kunskap, tålamod och massor av kärlek kan locka fram den vackra och fina kille som han är. Sten kommer att behöva hjälp med pälsvård i sitt kommande hem.

BAKGRUND

Sten hittades - mager och tovig - i ett dike norr om Uppsala.

Kruse
Faddrar:
   Mjau Melinda DeBoer
Mjau Johan Arthursson
   Mjau Celina Jakobsson
Mjau Susanne Winberg
   Mjau Lena Folkebrant
Mjau Nike & Christel Törnros och Lowe Ytterman
Född 2012-01-01

OM KRUSE

Kruse är en svart hankatt med vitt. Han tycker väldigt mycket om människor och vill gärna få massor av uppmärksamhet och gos. Han tycker också mycket om mat och drar sig inte för att t ex knycka någons smörgås om han får chansen... Kruse har en äldre skada på ett öga som kan komma att behöva kollas upp närmare framöver.

BAKGRUND

Kruse är upphittad i Krusenberg.

Erik
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Ninna Lundin
   Mjau Per & Pia Ermanbriks
Mjau Skrållan
   Mjau Lena Österberg
Född 2013-01-01

OM ERIK

Erik är en blåtigrerad hankatt. Han är än så länge försiktig i sitt sätt och kommer att behöva ett lugnt hem med en kattvan familj som har tid och tålamod att hjälpa honom att bli en trygg katt igen.

BAKGRUND

Erik har gått omkring i Sigtuna, och bl a sovit under en bänk vid upphittarens hus.

Viking
Faddrar:
   Mjau Bixa & Rex
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Viola Lundbäck
Mjau Daniel & Carolina Edwartz
   Mjau Ewa Tallborg
Född 2014-01-01

OM VIKING

Viking är en hankatt. Bruntigré med vitt.

Viking är än så länge något tveksam till oss tvåbenta, men väntar ivrigt när det är mat på gång. Viking behöver en kattvan ägare som är beredd att jobba med honom så han får ett större förtroende för oss människor.

BAKGRUND

Viking hittades på en övergiven gård där han och flera andra katter hade sökt skydd.

Musse Pigg
Faddrar:
   Mjau Susanne Lindén
Mjau Rolf & Anja Gustavsson
   Mjau Görel Eriksson
Mjau Jenny Elovsson
   Mjau Celina Jakobsson
Född 2012-08-01

OM MUSSE PIGG

Musse Pigg är en svart-vit hankatt. Han är än så länge reserverad mot oss tvåbenta men börjar inse att vi nog inte är så hemska trots allt.

BAKGRUND

Musse Pigg blev frånflyttad och levde som hemlös utanför Venngarn i flera år innan hans situation uppmärksammades och han fick hjälp att komma till katthemmet.

Albin
Faddrar:
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Gunilla Lund
   Mjau Monika & Jimpa
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Eva Viberg
Född 2010-01-01

OM ALBIN

Albin är en röd hankatt med vitt.

Albins tidigare jourhem berättar: ”Albin har verkligen gjort en resa. När han kom till mig var han en matt och tufsig kille. Nu är hans päls glansig och fin och han har liksom en fridfullhet över sig. Han vill fortfarande helst ha människor på en armlängds avstånd, men låter sig gärna mutas med godsaker. Bäst av allt är tonfisk. Albin ägnar gärna sina dagar åt att sova (ordentligt inbäddad!) eller spejar i något fönster. Då och då jamar han en liten sång, äter kattgräs, leker med Strumpan eller med någon leksak. När jag tittar på Albin ser jag en katt som äntligen får vila efter ett hårt liv ute. Allt är numera alltid på hans egna villkor, men han kräver aldrig mer än lugn och ro”.

BAKGRUND

Albin kom till katthemmet efter att ha gått hemlös i Gottsunda i flera års tid.

Glenn Miller
Faddrar:
   Mjau Anita Eldblad
Mjau Thorsten Andersson
   Mjau Tom Ekman
Mjau Lars Tegelberg & Margareta Karlström
   Mjau Birgitta Lång
Född 2015-06-01

OM GLENN MILLER

Jourhemmet berättar: "Glenn Miller är en svart och vit hankatt som är trevlig, energisk, social, lekfull och mycket personlig. Han är blyg för nya människor, men hans nyfikenhet vinner alltid när någon kommer på besök, och ganska snart är han redo för en lekfull kontakt.

Glenn gillar att sitta i knäet och bli klappad, att sova bredvid en i sängen om nätterna, att kolla på fåglar samt att leka med snören och leksaker. Glenn är också väldigt kreativ så till vida att även vardagliga saker blir till leksaker som han kan sysselsätta sig med. Han gillar också att få uppmärksamhet och blir väldigt lycklig om du leker med honom till exempel med ett snöre eller om du gör solkatter som han får jaga."

BAKGRUND

Glenn kommer från ett hem som inte kunde ha kvar sina katter.

Strumpan
Faddrar:
   Mjau Charlotte & Niklas Trollmarker
Mjau Mona Olsson
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Johan Ströbeck
Född 2013-01-01

OM STRUMPAN

Strumpan är en hankatt, bruntabby med vitt.

Strumpans tidigare jourhem berättar: ”Strumpan är en aktiv och nyfiken katt som trotsar sin osäkerhet och blir modigare för varje dag som går. Från början gömde han sig mest, men numera följer han efter mig i lägenheten och kommer fram och hälsar. Jag får klappa honom (speciellt om jag kan erbjuda något gott i utbyte) men även om han ännu inte riktigt vill gosa så är han gärna med och tittar vad man gör. Han är kung av fåtöljen där han ofta ligger i alla möjliga konstiga ställningar. Strumpan är väldigt lekfull och kan se en leksak i det mesta. Favoriten är en orange boll, men även ett snöre, en penna eller en strumpa kan vara spännande. Helst av allt vill han leka med Albin som oftast hellre vill sova, men ibland jagar de varandra till Strumpans stora förtjusning. Hans stora vita tassar, lekfullhet och en gnutta klumpighet gör att han ibland ger intrycket av att vara lite som en liten björnunge. Oemotståndligt charmig och verkligen en glädjespridare.”

BAKGRUND

Strumpan har levt som hemlös i Luthagen under minst ett års tid och uppmärksammades så småningom av boende i området som gav honom mat och tog kontakt med katthemmet

Nigrum
Faddrar:
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Katten Isa
   Mjau Kristina Frändén
Född 2008-01-01

OM NIGRUM

Jourhemmet berättar: "Nigrum är en snäll men försiktig svart herre. Han är fortfarande blyg för främlingar, men har "valt ut" ett par av mina vänner som han nu litar på och inte längre gömmer sig för, utan t om går fram till för att låta sig klappas.

Vägen till Nigrums hjärta är mat och han är en riktig liten mattjuv som stulit både gurkor från frukostmackan och tortillabröd ur sin förpackning. Allt från vetebullar till isbergssallad råkar illa ut om man inte håller uppsikt.

Det tog lång tid för honom att våga slappna av tillräckligt för att leka men nu springer han gärna runt efter sina råttor eller toarullen som jag fyllt med kattgodis. Att klippa klorna är tillsynes det värsta Nigrum vet och enda sättet som hittills fungerar är att rulla in honom i en handduk och klippa försiktigt men snabbt. Han morrar inifrån handduken men när det är över är han samma snälla kille på en gång igen.

Nigrum har tillfälligt fått en kattkompis i jourhemmet, och när de först möttes var han mycket nyfiken men snäll och försiktig. Han skulle nog gärna även fortsättningsvis vilja få bo ihop med en snäll kattkompis.

Nigrum skulle troligen trivas bäst hos en familj utan barn, där han kan få utrymme att utvecklas i egen takt i ett lugnt hem hos människor som är hemma mycket. Han verkar trivas bra som innekatt". Nigrum äter idag njurfoder och kan eventuellt behöva fortsätta med det.

BAKGRUND Nigrum dök upp på en gård utanför Uppsala. Där tog han sig in genom kattluckan för att skaffa mat. Han bodde utomhus i närmare ett års tid, även vintertid, innan han fick komma till katthemmet.

Stefan

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Disa Ramstedt
Mjau Morten Clausen
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Dan Pettersson
Född 2012-01-01

OM STEFAN

När Stefan kom till jourhemmet var han hungrig och smutsig. Efter vila och noggrann putsning utav Samvetets Pysen är han mest bara hungrig och spenderar mycket av sin tid till att övertala tvåbentingarna om mer mat. Han bjuder gärna på blöta pussar och blir helt till sig när det finns en stund över till gos. Det har även visat sig att han kan släppa loss sin tunga och något klumpiga kropp till att busa runt ibland - till lillebror Pysens lycka.”

BAKGRUND
Stefan dök upp vid ett stall i Östuna innan vi tog in honom i föreningen.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694