Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Set
Faddrar:
   Mjau Emelie Vennberg
Mjau Louise Grass
   Mjau Leif Svan & Eva Nordgren
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Daniel & Carolina Edwartz
Född 2012-01-01

OM SET

Set är en blyg, men snäll hankatt. Bruntigré med vitt.

BAKGRUND

Set hittades i Boländerna.

Erik
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Ninna Lundin
   Mjau Per & Pia Ermanbriks
Mjau Skrållan
   Mjau Lena Österberg
Född 2013-01-01

OM ERIK

Erik är en blåtigrerad hankatt. Han är än så länge försiktig i sitt sätt och kommer att behöva ett lugnt hem med en kattvan familj som har tid och tålamod att hjälpa honom att bli en trygg katt igen.

BAKGRUND

Erik har gått omkring i Sigtuna, och bl a sovit under en bänk vid upphittarens hus.

Viking
Faddrar:
   Mjau Bixa & Rex
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Viola Lundbäck
Mjau Daniel & Carolina Edwartz
   Mjau Ewa Tallborg
Född 2014-01-01

OM VIKING

Viking är en hankatt. Bruntigré med vitt.

Viking är än så länge något tveksam till oss tvåbenta, men väntar ivrigt när det är mat på gång. Viking behöver en kattvan ägare som är beredd att jobba med honom så han får ett större förtroende för oss människor.

BAKGRUND

Viking hittades på en övergiven gård där han och flera andra katter hade sökt skydd.

Musse Pigg
Faddrar:
   Mjau Susanne Lindén
Mjau Rolf & Anja Gustavsson
   Mjau Görel Eriksson
Mjau Jenny Elovsson
   Mjau Celina Jakobsson
Född 2012-08-01

OM MUSSE PIGG

Musse Pigg är en svart-vit hankatt. Han är än så länge reserverad mot oss tvåbenta men börjar inse att vi nog inte är så hemska trots allt.

BAKGRUND

Musse Pigg blev frånflyttad och levde som hemlös utanför Venngarn i flera år innan hans situation uppmärksammades och han fick hjälp att komma till katthemmet.

Albin
Faddrar:
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Gunilla Lund
   Mjau Monika & Jimpa
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Eva Viberg
Född 2010-01-01

OM ALBIN

Albin är en röd hankatt med vitt.

Jourhemmet berättar: ”Albin har verkligen gjort en resa. När han kom till mig var han en matt och tufsig kille. Nu är hans päls glansig och fin och han har liksom en fridfullhet över sig. Han vill fortfarande helst ha människor på en armlängds avstånd, men låter sig gärna mutas med godsaker. Bäst av allt är tonfisk. Albin ägnar gärna sina dagar åt att sova (ordentligt inbäddad!) eller spejar i något fönster. Då och då jamar han en liten sång, äter kattgräs, leker med Strumpan eller med någon leksak. När jag tittar på Albin ser jag en katt som äntligen får vila efter ett hårt liv ute. Allt är numera alltid på hans egna villkor, men han kräver aldrig mer än lugn och ro”.

BAKGRUND

Albin kom till katthemmet efter att ha gått hemlös i Gottsunda i flera års tid.

Glenn Miller
Faddrar:
   Mjau Anita Eldblad
Mjau Thorsten Andersson
   Mjau Tom Ekman
Mjau Lars Tegelberg & Margareta Karlström
   Mjau Birgitta Lång
Född 2015-06-01

OM GLENN MILLER

Jourhemmet berättar: "Glenn Miller är en svart och vit hankatt som är trevlig, energisk, social, lekfull och mycket personlig. Han är blyg för nya människor, men hans nyfikenhet vinner alltid när någon kommer på besök, och ganska snart är han redo för en lekfull kontakt.

Glenn gillar att sitta i knäet och bli klappad, att sova bredvid en i sängen om nätterna, att kolla på fåglar samt att leka med snören och leksaker. Glenn är också väldigt kreativ så till vida att även vardagliga saker blir till leksaker som han kan sysselsätta sig med. Han gillar också att få uppmärksamhet och blir väldigt lycklig om du leker med honom till exempel med ett snöre eller om du gör solkatter som han får jaga."

BAKGRUND

Glenn kommer från ett hem som inte kunde ha kvar sina katter.

Jeti

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Marianne Tyvander
Mjau Catarina Thun
Född 2010-01-01

OM JETI

Jeti är en otroligt vacker herre. Han vill ha mycket uppmärksamhet och gos, men är också lite blyg av sig. Jourhemmet berättar: "Jeti är en mycket fin och snäll kisse som tycker om att gosa. Han vill ha uppmärksamhet och vill gärna ha sällskap med klappar ofta, dock även ensamtid ibland. Han var mycket blyg i början men det går snabbt över om man tar det försiktigt. Han busar ibland men är ingen vild kisse. Han behöver ett lugnt, tryggt för-alltid-hem där man kan ge honom mycket tid och kärlek. Då kommer han ge minst lika mycket kärlek tillbaka. Han är verkligen en underbar katt."

BAKGRUND

Jeti är en omplacering.


Strumpan
Faddrar:
   Mjau Charlotte & Niklas Trollmarker
Mjau Mona Olsson
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Johan Ströbeck
Född 2013-01-01

OM STRUMPAN

Strumpan är en hankatt, bruntabby med vitt.

Jourhemmet berättar: ”Strumpan är en aktiv och nyfiken katt som trotsar sin osäkerhet och blir modigare för varje dag som går. Från början gömde han sig mest, men numera följer han efter mig i lägenheten och kommer fram och hälsar. Jag får klappa honom (speciellt om jag kan erbjuda något gott i utbyte) men även om han ännu inte riktigt vill gosa så är han gärna med och tittar vad man gör. Han är kung av fåtöljen där han ofta ligger i alla möjliga konstiga ställningar. Strumpan är väldigt lekfull och kan se en leksak i det mesta. Favoriten är en orange boll, men även ett snöre, en penna eller en strumpa kan vara spännande. Helst av allt vill han leka med Albin som oftast hellre vill sova, men ibland jagar de varandra till Strumpans stora förtjusning. Hans stora vita tassar, lekfullhet och en gnutta klumpighet gör att han ibland ger intrycket av att vara lite som en liten björnunge. Oemotståndligt charmig och verkligen en glädjespridare.”

BAKGRUND

Strumpan har levt som hemlös i Luthagen under minst ett års tid och uppmärksammades så småningom av boende i området som gav honom mat och tog kontakt med katthemmet

Quartus decimus
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Lena & Ulf Gustavsson
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Barbara Rosborg
Född 2014-01-01

OM QUARTUS DECIMUS

Quartus decimus är en svart hankatt. Han tycker om att bli klappad om man tar det lite försiktigt. Spinner nöjt. Flera av de andra katterna från samma hem tyr sig mycket till honom och de ligger gärna i en hög tillsammans. Han verkar vara särskilt viktig för Sextus decimusa, men även Quintus decimusa och Primus är gärna med på ett hörn. Quartus tycker mycket om att få "komma ut på rast" på katthemmet, utforskar då lokalerna och jagar studsbollar mm. Han har allt mer börjat söka kontakt med de personer han känner igen och stryker sig vänligt mot dem.

BAKGRUND
Quartus decimus skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Duodecimus
Faddrar:
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Mathias Olsen Norgren
   Mjau Tine Karlsson
Född 2014-01-01

OM DUODECIMUS

Duodecimus ("Musse") är en väldigt ståtlig herre med glänsande svart päls & muskulös kropp. Stor aptit på det mesta så som jourmattes mat, jaga allt han kommer över (bollar är väldigt kul, vilken fart han har när han sätter igång...), klättra upp för hela klätterställningen (2 meter lång stolpe..), ligga & lata sig i korgen i klätterställningen & försöka att busa med sin syster Duodecima Decci (vilket för det mesta inte faller henne i smaken...)

Det är lite läskigt när man kommer för nära. Han har vågat ta godisbit från handen, men klappa det tycker han inte om, då ryggar han tillbaka. Kommer väldigt nära när jourmatte ligger i sängen eller gör något annat då hon inte rör på sig. Väldigt nyfiken, men väldigt försiktig samtidigt. Men med kärlek & tålamod ska nog Musse våga lita på oss tvåbenta till slut.

BAKGRUND

Musse skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694