Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Mio
Faddrar:
   Mjau Ulf Andersson
Mjau Karin Bennemo
   Mjau Jan-Åke Karlsson
Mjau Meg Egeland
Född 2016-10-01

OM MIO

Mio är en svart-vit honkatt.

BAKGRUND

Mio är upphittad vid värmeverket.

Smaragd
Faddrar:
   Mjau Inga-Lill Agneros
Mjau Christina Lundborg
   Mjau Jessica Olofsson
Mjau Rebecka Wennberg
   Mjau Gunilla Åhlén
Född 2015-01-01

OM SMARAGD

Smaragd är en bruntigré honkatt. Hon är kelig och gosig, men på sina egna villkor. Smaragd söker en kattvant hem, utan små barn, med vana att läsa av katters signaler.
Jourhemmet berättar: "Det här är Smaragd, en supersocial kisse som alltid kommer fram och hälsar en välkommen när man kommer hem. Hon vill gosa hela tiden men är en typiskt divig katt, alltså kan säga ifrån när hon tycker man klappat för länge eller lite fel men inget som är ett problem. Smaragd är väldigt lekfull och nyfiken och skulle behöva ett hem där hon kan få utlopp för sin energi. För att må som bäst tror vi att ett hem där hon tillåts vara ute skulle vara det ultimata."

BAKGRUND

Smaragd dök upp vid ett stall i Bälinge-trakten.

Berit
Faddrar:
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Lena Karlsson
   Mjau Mimi Rönnow
Mjau Matilda Wählby & Ingrid Danielson
   Mjau Lillemor Edin
Född 2014-01-01

OM BERIT

Berit är en svart-vit semilånghårig honkatt. Hon är än så länge lite försiktig i sin kontakt med oss tvåbenta. Berit är mamma till Mosho och Bagera.

BAKGRUND

Berit hittades i Tobo där hon och Bosse som enda katterna i en grupp lyckades undgå att bli skjutna.

Nina Simone
Faddrar:
   Mjau Inger Broberg
Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
   Mjau Marianne Tyvander
Mjau Tom Ekman
Född 2011-06-01

OM NINA SIMONE

Nina Simone är en nyfiken men försiktig katt som gärna vill få vara med, även om det är på lite avstånd. Hon kan vara jättemysig när hon väl låter sig klappas, och kan även bli väldigt busig ibland. Nina söker ett för-alltid-hem där man har mycket tid, tålamod och kärlek.

BAKGRUND

Nina kommer från ett hem som inte kunde ha kvar sina katter.

Felina
Faddrar:
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
   Mjau Johan Arthursson
Mjau Gunilla Lund
Född 2010-01-01

OM FELINA

Felina är en grå-vit äldre honkatt som är lite försiktig av sig. Hon vill gärna vara i närheten men kryper inte upp i knäet. Inte så förtjust i att bli klappad men accepterar det för det mesta. Felina låter sig gärna mutas med små burkar av Gourmet gold mousse eller med sås som hon glatt kastar sig över.

BAKGRUND

Felina hittades i dåligt skick vid en gård i Morkarla.

Quintus decimusa
Faddrar:
   Mjau Maud Trolle
Mjau Sakip Murat Yalcin
   Mjau Birgitta Jansson
Mjau Annika Lundwall
Född 2014-01-01

OM QUINTUS DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Quintus decimusa är en vacker svart honkatt. Hon är lite försiktig i sitt sätt men samtidigt väldigt nyfiken på sin omgivning och på människorna i den. Hon har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen. Hon låter sig klappas när hon känner sig trygg och det är lugnt omkring henne, och för varje dag så känns hon allt tryggare och allt mer aktiv.

Hon tycker att TV:n är mycket spännande och sitter gärna med människorna i rummet och kollar. Hon har även blivit tuffare vad det gäller hastiga rörelser och ligger lugnt kvar på stolen under bordet där hon har utkik över rummet. När hon är hungrig kommer hon fram och ser uppfordrande på jourhemsmatte och börjar äta direkt när skålen ställs ner vilket är ett stort framsteg som hon gjort på bara några veckor.

Quintus decimusa är, tillsammans med Decimusa, den snällaste katten som jourhemmet någonsin träffat. Quintus har trots besök hos veterinären och medicinering (efter kastrering respektive efter att en skadad tand behövde tas bort) inte "varit arg" eller fräst en enda gång. Hon är väldigt lätt att ha att göra med".

BAKGRUND
Quintus decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Duodecima
Faddrar:
   Mjau Hittekatten Lennart
Mjau Marianne Tyvander
   Mjau Skrållan
Född 2013-10-01

OM DUODECIMA

Duodecima ("Decci") är en vacker liten dam med glänsande svart päls & stora runda ögon. Decci är lite försiktig av sig, men har inga problem med att säga ifrån när Duodecimus ("Musse") blir för påflugen, då väser hon och visar vart skåpet ska stå. Decci kommer troligen att bli en bestämd dam med karaktär även mot oss människor så småningom. Hon drar sig inte heller för att ta en jagarrunda med bollen eller en brottningsmatch med kattleksakerna. Det är lite läskigt när man kommer för nära för snabbt, t.ex. går förbi, då gömmer hon sig så att hon har ryggen fri. Jourmatte lyckats mata henne med godis men inte direkt ur handen. Men med kärlek & tålamod ska nog Decci våga lita på oss tvåbenta till slut.

BAKGRUND

Decci kommer från ett hem som hade för många katter.

Decimusa

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Eva Viberg
Mjau Johan Ströbäck
   Mjau Celina Jakobsson
Född 2012-01-01

OM DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Decimusa är en försiktig svart honkatt. Hon är restriktiv i sin kontakt med oss människor och håller helst till under en filt i soffhörnet. Hon tycker fortfarande att människor verkar vara lite luriga men accepterar att bli hanterad. Hon håller koll och begrundar människan med stora ögon. Hon har successivt börjat slappna av allt mer i jourhemmet, och sover halvt under filten i soffan och snarkar lite lätt. Hon och Quintus är de snällaste katterna som jourhemmet har träffat på. Trots att Decimusa är försiktig har det fungerat väldigt bra både med veterinärbesök och med medicinering efter "tandläkarbesök". Med lite tid och mycket kärlek så kommer Decimusa att bli en så fin och vacker dam."

Decimusa är mamma till Novusa.

Decimusa är för närvarande inte bokningsbar då hon behöver ytterligare något besök hos "katt-tandläkaren".

BAKGRUND
Decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Trissa
Faddrar:
   Mjau Jenny Jarnhamn
Mjau Britt-Marie Karlsson
   Mjau Eva Viberg
Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Född 2011-09-01

OM TRISSA

Trissa är en svart honkatt.

Lilla tjejen Trissa har varit med om mycket i sitt liv ute i det vilda. Det ser man på hennes små frostbitna öron, men det märks också i hur hon uppsöker mindre utrymmen att vaka ifrån - om det så är ett mörkt hörn, en transportbur eller en duschkabin. Kommer man för nära fräser hon, men inte mycket mer. Det märks att hon tycker det är mysigt att bli klappad, men hon tycker fortfarande att det är lite för läskigt för att inte säga ifrån till en början. Med lite tid och tålamod och uppmuntran kommer Trissa säkert förstå vad vi tvåbeningar är bra för.

BAKGRUND
Trissa är mamma till Jojo och Frisbee och upphittad i Lagga.

Zomig
Faddrar:
   Mjau Ing-Mari Dohlk
Mjau Marianne Tyvander
   Mjau Catarina Thun
Född 2012-01-01

OM ZOMIG
Zomig är en grå-brun honkatt. Hon är en blyg tjej som vill ha ett lugnt och tryggt hem som innekatt.

BAKGRUND
Zomig bodde vid ett läkemedelsföretag i Boländerna med sina tre ganska stora ungar Losec, Albyl och Viagra.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694