Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Bamse
Vill du bli fadder till Bamse?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2016-01-01

OM BAMSE

Bamse är en röd hankatt med vitt som är mycket social och trevlig.

BAKGRUND

Han kom till oss via Musses vänner.

Sakura
Vill du bli fadder till Sakura?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2015-06-01

OM SAKURA

Sakura är en honkatt. Hon är klappbar när hon känner sig trygg och kan komma fram och hämta mat ur handen (hon tycker mycket om kalkonpålägg!). Hon är också en lekfull tjej, men fortfarande lite otrygg. Sakura har varit en duktig mamma till sina tre små.

BAKGRUND

Sakura hittades under ett tak på en jordkällare som skulle rivas, tillsammans med sina tre kattungar (Yuno, Mikasa och Naruto).

Therese
Vill du bli fadder till Therese?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2016-07-01

OM THERESE

Therese är en bruntigré honkatt. Hon är jättekelig och helmysig. Therese gillar att leka i grunt vatten t ex i badkaret. Hon tar själv ur proppen, hoppar ur och torkar sig när hon är klar (!). Tappar man inte upp "lekvatten" i badkaret kan hon få för sig att försöka bada i vattenskålen istället...

BAKGRUND

Therese är upphittad i Gottsunda, och hon visade sig snart vara dräktig. Therese är mamma till Lill-Staffan, Adiak, Sebastian och Mowgli.

Blåklint
Faddrar:
   Mjau Ninni Andersen
Mjau Britt-Marie Karlsson
   Mjau Katarina Andreasen
Mjau Monika & Jimpa
   Mjau Eva Sandhammar
Född 2016-04-01

OM BLÅKLINT

Blåklint är en grå hankatt med vit svanstipp. Han ligger ofta och myser på något av sina favoritställen, men tycker också om att leka och busa. Blåklint gillar mat och äter bra. Han är ännu inte helt bekväm med riktig närkontakt med oss tvåbenta, men kommer springande och leker och busar när man plockar fram leksakerna.

BAKGRUND
Blåklint kommer från ett hem där man hade för många katter.

Quintus decimusa
Faddrar:
   Mjau Maud Trolle
Mjau Sakip Murat Yalcin
   Mjau Birgitta Jansson
Mjau Annika Lundwall
   Mjau Ninna Lundin
Född 2014-01-01

OM QUINTUS DECIMUSA

Quintus decimusa är en vacker svart honkatt. Hon är lite försiktig i sitt sätt men samtidigt nyfiken på sin omgivning och på människorna i den. Hon har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen. Hon låter sig klappas när hon känner sig trygg och när det är lugnt runt omkring henne.

Under sin tid i jourhem tyckte Quintus att TV:n var mycket spännande och hon satt gärna med människorna i rummet och kollade. Hon blev allt tuffare när det gällde hastiga rörelser och låg lugnt kvar på stolen under bordet där hon hade utkik över rummet. När hon var hungrig kom hon fram och såg uppfordrande på jourhemsmatte och börjar äta direkt när skålen ställdes ner. Jourhemmet uppfattade henne som en väldigt snäll katt som det var lätt att ha att göra med.

Quintus är väldigt fäst vid Quartus decimus och vill få flytta tillsammans med honom.

BAKGRUND
Quintus decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Quartus decimus
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Lena & Ulf Gustavsson
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Barbara Rosborg
Född 2014-01-01

OM QUARTUS DECIMUS

Quartus decimus är en svart hankatt. Han tycker om att bli klappad om man tar det lite försiktigt. Spinner nöjt. Flera av de andra katterna från samma hem tyr sig mycket till honom och de ligger gärna i en hög tillsammans. Han verkar vara särskilt viktig för Quintus decimusa. Quartus tycker mycket om att få "komma ut på rast" på katthemmet, utforskar då lokalerna och jagar studsbollar mm. Han har allt mer börjat söka kontakt med de personer han känner igen och stryker sig vänligt mot dem.

Quartus vill få flytta tillsammans med Quintus decimusa.

BAKGRUND
Quartus decimus skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Decimusa

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Eva Viberg
Mjau Johan Ströbäck
   Mjau Celina Jakobsson
Mjau Katarina Sjökvist
Född 2012-01-01

OM DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Decimusa är en försiktig svart honkatt. Hon är restriktiv i sin kontakt med oss människor och håller helst till under en filt i soffhörnet. Hon tycker fortfarande att människor verkar vara lite luriga men accepterar att bli hanterad. Hon håller koll och begrundar människan med stora ögon. Hon har successivt börjat slappna av allt mer i jourhemmet, och sover halvt under filten i soffan och snarkar lite lätt. Hon och Quintus är de snällaste katterna som jourhemmet har träffat på. Trots att Decimusa är försiktig har det fungerat väldigt bra både med veterinärbesök och med medicinering efter "tandläkarbesök". Med lite tid och mycket kärlek så kommer Decimusa att bli en så fin och vacker dam."

Decimusa är mamma till Novusa.

Decimusa är för närvarande inte bokningsbar då hon behöver ytterligare något besök hos "katt-tandläkaren".

BAKGRUND
Decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Panther

Tingad


Faddrar:
   Mjau Kerstin Hoving
Mjau Jenny Jarnhamn
   Mjau Eva Wass
Född 2009-04-01

OM PANTHER

Panther är en svart semilånghårig hankatt som är mycket social, trevlig, lekfull och busig. Han kan ibland utdela små s k "kärleksbett". Panther kommer att behöva hjälp med daglig pälsvård i sitt kommande hem.

BAKGRUND

Panther kom till oss via Musses vänner.

Mimmi

Tingad


Faddrar:
   Mjau Magnus Åberg
Mjau Eva Wiberg
Född 2016-05-01

OM MIMMI

Mimmi är en ung sköldpaddsfärgad honkatt som är mycket social, trevlig och kelig. Hon sitter helst i ditt knä och är nära intill, eller sover i din famn. Mimmi söker ett aktivt hem där hon kan få mycket uppmärksamhet, gos och stimulans. Mimmi är en underbar katt som behöver någon som verkligen har tid för henne.

BAKGRUND

Mimmi kom till oss via Musses vänner.

Brown

Tingad


Faddrar:
   Mjau Mizzie & Totte
Mjau Tine Karlsson
   Mjau Annika Lundwall
Mjau Kenneth Nilsson
   Mjau Sara & Oskar L
Född 2014-01-01

OM BROWN

Brown är en svart semilånghårig hankatt som var väldigt rädd när han kom till oss. I dag är han på god väg att bli ett riktigt gosetroll som gärna vill bli klappad, och som spinner högt när man gosar med honom. Han tar torrfoderprickar mjukt och fint ur handen om man erbjuder honom att smaka. Han kommer att behöva lite extra omtanke och förståelse i sitt blivande för-alltid-hem. Brown behöver också hjälp med regelbunden pälsvård.

BAKGRUND

Brown är upphittad i södra Uppsala.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694