Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp ossFöregående | 1 | 2 | 3 | Nästa

Blåeld
Faddrar:
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Eva Fredlund
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Linnéa Fröberg Idling
   Mjau Christian Plogfors
Född 2015-09-20

OM BLÅELD

Blåeld är en lite försiktig grå hankatt som söker ett lugnt och kattvant för-alltid-hem där man är beredd att jobba med honom så att han blir mer trygg med oss människor. Favoritmaten är skinka och kyckling. Blåeld har gjort stora framsteg under sin tid på katthemmet och är en härlig, nyfiken upptäckare full av lek och bus.

Blåeld är väldigt fäst vid kompisarna Blåklint och Blåklocka. Han ligger gärna och vilar, eller leker och skojbråkar, ihop med dem. Blåeld kommer att behöva en trygg kattkompis i sitt blivande för-alltid-hem.

BAKGRUND
Blåeld kommer från ett hem där man hade för många katter.

Blåklocka
Faddrar:
   Mjau Eva Wass
Mjau Jenny Jarnhamn
   Mjau Eva Viberg
Mjau Magnus Åberg
   Mjau Kerstin Hoving
Född 2016-08-01

OM BLÅKLOCKA

Blåklocka är en ung grå hankatt som är pigg, leksugen och orädd. Han kommer fram och puttar till en om man sitter och gör något annat för att man ska komma och leka med honom. Är lätt att muta med mat och godis och stjäl gärna godisbitar från kattkompisarna om man inte passar honom. Blåklocka går att hålla och klappa i lugna stunder men är ofta på språng. Han söker ett för-alltid-hem tillsammans med bästa kompisen Blåklint.

BAKGRUND
Blåklocka kommer från ett hem med för många katter.

Blåklint
Faddrar:
   Mjau Ninni Andersen
Mjau Britt-Marie Karlsson
   Mjau Katarina Andreasen
Mjau Monika & Jimpa
   Mjau Eva Sandhammar
Född 2016-04-01

OM BLÅKLINT

Blåklint är en grå hankatt med vit svanstipp. Han ligger ofta och myser på något av sina favoritställen, men han tycker också om att leka och busa med kompisarna Blåklocka och Blåeld. Blåklint gillar mat och äter bra. Han är ännu inte helt bekväm med riktig närkontakt med oss tvåbenta, men kommer springande och leker och busar när man plockar fram leksakerna. Han söker ett för-alltid-hem tillsammans med bästa kompisen Blåklocka.

BAKGRUND
Blåklint kommer från ett hem där man hade för många katter.

Saga
Faddrar:
   Mjau Lagge & Eva
Mjau Eva Sandhammar
   Mjau Johan Arthursson
Mjau Ing-Mari Dohlk
   Mjau Jorijntje Henderiks
Född 2015-05-01

OM SAGA

Saga är en bruntigré och vit honkatt. Hon är en självständig och försiktig tjej, som samtidigt är påhittig och nyfiken. Hon gillar att ha sällskap och följer dig nyfiket med blicken när du är i närheten. Hon älskar att bli kliad försiktigt i nacken. Då spinner hon högt. Saga har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen och njuter allt mer av att umgås med oss tvåbenta. På katthemmet bor hon tillsammans med Patricia och de båda tjejerna har blivit väldigt fästa vid varandra.

BAKGRUND
Saga är upphittad på en ödegård där flera katter hade sökt skydd. Hon fick bo i ett jourhem i närheten, men petade upp hakarna på ett fönster och smet ut igen. På så sätt kom hon att tillbringa ytterligare en tid ute. När hon återigen fångades in hade hon blivit mamma till Svante (som nu har fått ett eget för-alltid-hem tillsammans med Frankie Boy). Saga är en vacker liten överlevare.

Albin
Faddrar:
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Gunilla Lund
   Mjau Monika & Jimpa
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Eva Viberg
Född 2010-01-01

OM ALBIN

Albin är en röd hankatt med vitt.

Albins tidigare jourhem berättar: ”Albin har verkligen gjort en resa. När han kom till mig var han en matt och tufsig kille. Nu är hans päls glansig och fin och han har liksom en fridfullhet över sig. Han vill fortfarande helst ha människor på en armlängds avstånd, men låter sig gärna mutas med godsaker. Bäst av allt är tonfisk. Albin ägnar gärna sina dagar åt att sova (ordentligt inbäddad!) eller spejar i något fönster. Då och då jamar han en liten sång, äter kattgräs, leker med Strumpan eller med någon leksak. När jag tittar på Albin ser jag en katt som äntligen får vila efter ett hårt liv ute. Allt är numera alltid på hans egna villkor, men han kräver aldrig mer än lugn och ro”.

BAKGRUND

Albin kom till katthemmet efter att ha gått hemlös i Gottsunda i flera års tid.

Strumpan
Faddrar:
   Mjau Charlotte & Niklas Trollmarker
Mjau Mona Olsson
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Johan Ströbeck
Född 2013-01-01

OM STRUMPAN

Strumpan är en hankatt, bruntabby med vitt.

Strumpans tidigare jourhem berättar: ”Strumpan är en aktiv och nyfiken katt som trotsar sin osäkerhet och blir modigare för varje dag som går. Från början gömde han sig mest, men numera följer han efter mig i lägenheten och kommer fram och hälsar. Jag får klappa honom (speciellt om jag kan erbjuda något gott i utbyte) men även om han ännu inte riktigt vill gosa så är han gärna med och tittar vad man gör. Han är kung av fåtöljen där han ofta ligger i alla möjliga konstiga ställningar. Strumpan är väldigt lekfull och kan se en leksak i det mesta. Favoriten är en orange boll, men även ett snöre, en penna eller en strumpa kan vara spännande. Helst av allt vill han leka med Albin som oftast hellre vill sova, men ibland jagar de varandra till Strumpans stora förtjusning. Hans stora vita tassar, lekfullhet och en gnutta klumpighet gör att han ibland ger intrycket av att vara lite som en liten björnunge. Oemotståndligt charmig och verkligen en glädjespridare.”

BAKGRUND

Strumpan har levt som hemlös i Luthagen under minst ett års tid och uppmärksammades så småningom av boende i området som gav honom mat och tog kontakt med katthemmet

Quintus decimusa
Faddrar:
   Mjau Maud Trolle
Mjau Sakip Murat Yalcin
   Mjau Birgitta Jansson
Mjau Annika Lundwall
Född 2014-01-01

OM QUINTUS DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Quintus decimusa är en vacker svart honkatt. Hon är lite försiktig i sitt sätt men samtidigt väldigt nyfiken på sin omgivning och på människorna i den. Hon har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen. Hon låter sig klappas när hon känner sig trygg och det är lugnt omkring henne, och för varje dag så känns hon allt tryggare och allt mer aktiv.

Hon tycker att TV:n är mycket spännande och sitter gärna med människorna i rummet och kollar. Hon har även blivit tuffare vad det gäller hastiga rörelser och ligger lugnt kvar på stolen under bordet där hon har utkik över rummet. När hon är hungrig kommer hon fram och ser uppfordrande på jourhemsmatte och börjar äta direkt när skålen ställs ner vilket är ett stort framsteg som hon gjort på bara några veckor.

Quintus decimusa är, tillsammans med Decimusa, den snällaste katten som jourhemmet någonsin träffat. Quintus har trots besök hos veterinären och medicinering (efter kastrering respektive efter att en skadad tand behövde tas bort) inte "varit arg" eller fräst en enda gång. Hon är väldigt lätt att ha att göra med".

BAKGRUND
Quintus decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Quartus decimus
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Lena & Ulf Gustavsson
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Barbara Rosborg
Född 2014-01-01

OM QUARTUS DECIMUS

Quartus decimus är en svart hankatt. Han tycker om att bli klappad om man tar det lite försiktigt. Spinner nöjt. Flera av de andra katterna från samma hem tyr sig mycket till honom och de ligger gärna i en hög tillsammans. Han verkar vara särskilt viktig för Sextus decimusa, men även Quintus decimusa och Primus är gärna med på ett hörn. Quartus tycker mycket om att få "komma ut på rast" på katthemmet, utforskar då lokalerna och jagar studsbollar mm. Han har allt mer börjat söka kontakt med de personer han känner igen och stryker sig vänligt mot dem.

BAKGRUND
Quartus decimus skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Decimusa

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Eva Viberg
Mjau Johan Ströbäck
   Mjau Celina Jakobsson
Född 2012-01-01

OM DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Decimusa är en försiktig svart honkatt. Hon är restriktiv i sin kontakt med oss människor och håller helst till under en filt i soffhörnet. Hon tycker fortfarande att människor verkar vara lite luriga men accepterar att bli hanterad. Hon håller koll och begrundar människan med stora ögon. Hon har successivt börjat slappna av allt mer i jourhemmet, och sover halvt under filten i soffan och snarkar lite lätt. Hon och Quintus är de snällaste katterna som jourhemmet har träffat på. Trots att Decimusa är försiktig har det fungerat väldigt bra både med veterinärbesök och med medicinering efter "tandläkarbesök". Med lite tid och mycket kärlek så kommer Decimusa att bli en så fin och vacker dam."

Decimusa är mamma till Novusa.

Decimusa är för närvarande inte bokningsbar då hon behöver ytterligare något besök hos "katt-tandläkaren".

BAKGRUND
Decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Grisen

Tingad


Faddrar:
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Lena Roman
   Mjau Ulla Nygren
Mjau Ulf Andersson
Född 2014-08-23

OM GRISEN

Grisen är en röd och vit hankatt. Han är social och trevlig. Vill gärna bli klappad och "få vara med och kolla".

BAKGRUND

Grisen kom till katthemmet tillsammans med Tigris och Simba på grund av allergi i familjen.

Föregående | 1 | 2 | 3 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694