Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp ossFöregående | 1 | 2 | 3 | Nästa

Strumpan
Faddrar:
   Mjau Charlotte & Niklas Trollmarker
Mjau Mona Olsson
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Johan Ströbeck
   Mjau Keith & Elisabeth
Född 2013-01-01

OM STRUMPAN

Strumpan är en hankatt, bruntabby med vitt.

Strumpans tidigare jourhem berättar: ”Strumpan är en aktiv och nyfiken katt som trotsar sin osäkerhet och blir modigare för varje dag som går. Från början gömde han sig mest, men numera följer han efter mig i lägenheten och kommer fram och hälsar. Jag får klappa honom (speciellt om jag kan erbjuda något gott i utbyte) men även om han ännu inte riktigt vill gosa så är han gärna med och tittar vad man gör. Han är kung av fåtöljen där han ofta ligger i alla möjliga konstiga ställningar. Strumpan är väldigt lekfull och kan se en leksak i det mesta. Favoriten är en orange boll, men även ett snöre, en penna eller en strumpa kan vara spännande. Helst av allt vill han leka med Albin som oftast hellre vill sova, men ibland jagar de varandra till Strumpans stora förtjusning. Hans stora vita tassar, lekfullhet och en gnutta klumpighet gör att han ibland ger intrycket av att vara lite som en liten björnunge. Oemotståndligt charmig och verkligen en glädjespridare.”

BAKGRUND

Strumpan har levt som hemlös i Luthagen under minst ett års tid och uppmärksammades så småningom av boende i området som gav honom mat och tog kontakt med katthemmet

Quintus decimusa
Faddrar:
   Mjau Maud Trolle
Mjau Sakip Murat Yalcin
   Mjau Birgitta Jansson
Mjau Annika Lundwall
   Mjau Ninna Lundin
Född 2014-01-01

OM QUINTUS DECIMUSA

Quintus decimusa är en vacker svart honkatt. Hon är lite försiktig i sitt sätt men samtidigt nyfiken på sin omgivning och på människorna i den. Hon har gjort stora framsteg sedan hon togs in i föreningen. Hon låter sig klappas när hon känner sig trygg och när det är lugnt runt omkring henne.

Under sin tid i jourhem tyckte Quintus att TV:n var mycket spännande och hon satt gärna med människorna i rummet och kollade. Hon blev allt tuffare när det gällde hastiga rörelser och låg lugnt kvar på stolen under bordet där hon hade utkik över rummet. När hon var hungrig kom hon fram och såg uppfordrande på jourhemsmatte och börjar äta direkt när skålen ställdes ner. Jourhemmet uppfattade henne som en väldigt snäll katt som det var lätt att ha att göra med.

Quintus är väldigt fäst vid Quartus decimus och vill få flytta tillsammans med honom.

BAKGRUND
Quintus decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Quartus decimus
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Lena & Ulf Gustavsson
   Mjau Kenneth Nilsson
Mjau Barbara Rosborg
   Mjau Görel Eriksson
Född 2014-01-01

OM QUARTUS DECIMUS

Quartus decimus är en svart hankatt. Han tycker om att bli klappad om man tar det lite försiktigt. Spinner nöjt. Flera av de andra katterna från samma hem tyr sig mycket till honom och de ligger gärna i en hög tillsammans. Han verkar vara särskilt viktig för Quintus decimusa. Quartus tycker mycket om att få "komma ut på rast" på katthemmet, utforskar då lokalerna och jagar studsbollar mm. Han har allt mer börjat söka kontakt med de personer han känner igen och stryker sig vänligt mot dem.

Quartus vill få flytta tillsammans med Quintus decimusa.

BAKGRUND
Quartus decimus skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.


Decimusa

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Eva Viberg
Mjau Johan Ströbäck
   Mjau Celina Jakobsson
Mjau Katarina Sjökvist
   Mjau Ann-Britt Vikström
Född 2012-01-01

OM DECIMUSA

Jourhemmet berättar: "Decimusa är en försiktig svart honkatt. Hon är restriktiv i sin kontakt med oss människor och håller helst till under en filt i soffhörnet. Hon tycker fortfarande att människor verkar vara lite luriga men accepterar att bli hanterad. Hon håller koll och begrundar människan med stora ögon. Hon har successivt börjat slappna av allt mer i jourhemmet, och sover halvt under filten i soffan och snarkar lite lätt. Hon och Quintus är de snällaste katterna som jourhemmet har träffat på. Trots att Decimusa är försiktig har det fungerat väldigt bra både med veterinärbesök och med medicinering efter "tandläkarbesök". Med lite tid och mycket kärlek så kommer Decimusa att bli en så fin och vacker dam."

Decimusa är mamma till Novusa.

Decimusa är för närvarande inte bokningsbar då hon behöver ytterligare något besök hos "katt-tandläkaren".

BAKGRUND
Decimusa skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Hon kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Flisan

Tingad


Vill du bli fadder till Flisan?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2016-09-01

OM FLISAN

Flisan är en röd honkatt som är social och trevlig.

BAKGRUND

Flisan kom till oss för omplacering p g a allergi i familjen.

Cosmos

Tingad


Fadder:
   Mjau Susanne Karlsson
Född 2017-01-01

OM COSMOS

Cosmos är en ung hankatt. Bruntigré med vitt. Han är jättegosig och vill få sitta i knäet och vara nära. Cosmos är lekfull och har mycket energi. Han leker även mycket på egen hand med sina leksaker, filtar och annat. Cosmos söker ett för-alltid-hem som har gott om tid för lek och gos. Vi tror att han även skulle uppskatta en lekfull kattkompis i sitt blivande hem.

BAKGRUND

Cosmos hittades ute i skogen på Gräsö och fick hjälp att komma till oss.

Cissi

Tingad


Vill du bli fadder till Cissi?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2016-04-01

OM CISSI

Cissi är en svart honkatt. Hon är tam och social och vill gärna umgås med oss två-benta.

BAKGRUND

Cissi är upphittad i Heby.

Zingos

Tingad


Faddrar:
   Mjau Skrållan
Mjau Catarina Thun
   Mjau Jan-Åke Karlsson
Mjau Meg Egeland
   Mjau Lena Sahlström
Född 2015-04-23

OM ZINGOS

Zingos är en svart och vit honkatt. Hon är väldigt social, framåt och trevlig i sitt sätt och vill gärna umgås. Hon gillar att få komma ut i stora lekhallen "på rast", men har varit lite rädd för plötsliga ljud (det beror förmodligen på att hon är ny på katthemmet). Zingos har tidigare bott tillsammans med sin syster Pepzi och de båda katterna vill få fortsätta bo tillsammans.

BAKGRUND

Zingos kom till oss för omplacering.

Pepzi

Tingad


Faddrar:
   Mjau Ann-Charlotte Rosèn
Mjau Henke & Mickis
   Mjau Ulf Andersson
Mjau Karin Bennemo
   Mjau Irène Andersson
Mjau Josefin Wallen
Född 2015-04-23

OM PEPZI

Pepzi är en grå honkatt med vitt. Hon är social och mjuk och fin i sitt sätt. På katthemmet har hon varit lite försiktigare än sin syster Zingos. Pepzi tycker om att få komma ut i lekhallen "på rast", men är fortfarande lite ängslig vid plötsliga ljud (förmodligen beror det på att hon är ny på katthemmet). Hon har tidigare bott tillsammans med Zingos och de båda katterna vill få fortsätta bo tillsammans.

BAKGRUND

Pepzi kom till oss för omplacering.

Majvor

Tingad


Vill du bli fadder till Majvor?
Läs mer under Hjälp oss.
Född 2017-04-01

OM MAJVOR

Majvor är en sköldpaddsfärgad honkatt. Hon är väldigt trygg, tillitsfull, gosig och lekfull. En underbar liten kattflicka! Majvor vill få flytta tillsammans med bästa kompisen Bartosz.

Majvor och Bartosz finns just nu på katthemmet.

BAKGRUND

Majvor är upphittad strax utanför Uppsala.

Föregående | 1 | 2 | 3 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694