Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp ossFöregående | 1 | 2 |

Britta

Tingad


Fadder:
   Mjau Keith och Elizabeth
Född 2016-01-01

OM BRITTA

Britta är en röd och vit jättetrevlig honkatt. Hon är snäll, social och pratig. Britta är gärna med när man gör saker och spinner när man ger henne uppmärksamhet.

BAKGRUND

Britta hittades utomhus tillsammans med sina tre kattungar (Folke, Gunvor och Solveig).

Murris

Tingad


Faddrar:
   Mjau Frida Karlsson
Mjau Henrik Sundberg
   Mjau Jonas & Kristin
Mjau Jessica Olofsson
   Mjau Görel Eriksson
Född 2014-06-01

OM MURRIS

Murris är en svart och vit hankatt. Han är social och gosig och tycker mycket om att få komma ut på rast på katthemmet. Han gillar när man leker med honom och verkar tycka att s k lekspön är särskilt roliga.

BAKGRUND

Murris ägare måste flytta och hade då inte möjligheter att ta med sig katten.

Mio

Tingad


Faddrar:
   Mjau Ulf Andersson
Mjau Karin Bennemo
   Mjau Jan-Åke Karlsson
Mjau Meg Egeland
Född 2016-10-01

OM MIO

Mio är en svart-vit honkatt. Hon älskar att leka och är busig till tusen! Hon studsar gärna omkring i jourhemsmattes säng tillsammans med bästa kompisen Nicklas. Eller tvättar sina leksaksråttor i vattenskålen innan de får följa med upp i sängen för lek och bus. Mio vill gärna pussas och gosa. Hon är en mästare på att sno mat från bord och bänkar men framför allt så älskar hon att vara nära och leka med polaren Nicklas (som hon lärde känna i jourhemmet). De båda katterna är i dag oskiljaktiga. Mio vill därför även fortsättningsvis få bo tillsammans med kompisen Nicklas.

BAKGRUND

Mio är upphittad vid ett industriområde i Uppsalas utkant. På påskafton lyckades infångningen och en rädd liten individ kom in.

Nicklas

Tingad


Faddrar:
   Mjau Susanne Lindén
Mjau Linnéa Olsson
   Mjau Susanne Winberg
Mjau Vesa Eloranta
   Mjau Karin Landgren
Född 2013-01-01

OM NICKLAS

Nicklas är en bruntigré hankatt. I jourhemmet förälskade han sig i Mio. Han gillar att leka och busa tillsammans med Mio, och hoppar gärna runt i sängen tillsammans med henne. Mio förstår sig inte på kattluckor och har Mio varit ute i kattrastgården i jourhemmet så har också Nicklas varit där och haft koll på henne. Han har alltid stannat ute tills de båda blivit insläppta tillsammans och aldrig lämnat Mio i sticket. Niklas är försiktig i sitt sätt, men jourhemmet har fått klappa honom och han gör hela tiden framsteg, så det kommer säkert så småningom. Han är nyfiken och kan komma fram och nosa försiktigt på handen. Han hämtar också godis ur handen. Med lite tid och tålamod kommer Niklas att bli en social och trevlig kille eftersom han gärna tar efter Mio.

Nicklas vill få flytta tillsammans med bästa kompisen Mio.

BAKGRUND

Nicklas är upphittad i Rasbokil.

Sorro

Tingad


Faddrar:
   Mjau Maud Trolle
Mjau Anna Landkvist
   Mjau Hanna Svartson
Mjau Jesper Olsen Norgren
   Mjau Rex & Bixa
Född 2015-01-01

OM SORRO

Sorro är en hankatt. Svartsmoke med vitt. Han är väldigt gosig och tycker mycket om sällskap. Sorro hade högt blodsocker när han kom till oss, men värdena har rättat till sig efter det att han enbart fått blötmat under en period. Sorro ska även fortsättningsvis endast äta blötmat för att kunna må så bra som möjligt.

BAKGRUND

Sorro är upphittad i Stenhagen.

Blåeld

Tingad


Faddrar:
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Eva Fredlund
   Mjau Peter & Ulrika Lindgren
Mjau Linnéa Fröberg Idling
   Mjau Christian Plogfors
Född 2015-09-20

OM BLÅELD

Blåeld är en lite försiktig grå hankatt som söker ett lugnt och kattvant för-alltid-hem där man är beredd att jobba med honom så att han blir mer trygg med oss människor. Favoritmaten är skinka och kyckling. Blåeld har gjort stora framsteg under sin tid på katthemmet och är en härlig, nyfiken upptäckare full av lek och bus.

Blåeld kommer att behöva en trygg kattkompis i sitt blivande för-alltid-hem.

BAKGRUND
Blåeld kommer från ett hem där man hade för många katter.

Stinalina

Tingad


Faddrar:
   Mjau Totti & Vida
Mjau Kenneth Nilsson
   Mjau Christina Allard
Mjau Lars Tegelberg & Margareta Karlström
   Mjau Lena Sahlström
Född 2012-09-01

OM STINALINA

Stinalina är en social och trevlig svart honkatt. Hon adopterades ut i augusti 2016 men kom tillbaka till katthemmet i början av november då adoptivhemmet upplevde att hon inte riktigt verkade trivas där. Stinalina söker ett hem där hon kan få mycket uppmärksamhet, gos, aktivering och stimulans.

BAKGRUND

Stinalina kom till katthemmet sedan hennes matte hade hamnat på sjukhus och inte kunde flytta tillbaka hem igen.

Duodecima

Tingad


Faddrar:
   Mjau Hittekatten Lennart
Mjau Marianne Tyvander
   Mjau Skrållan
Mjau Catarina Thun
Född 2013-10-01

OM DUODECIMA

Duodecima ("Decci") är en vacker liten dam med glänsande svart päls & stora runda ögon. Decci är lite försiktig av sig, men har inga problem med att säga ifrån när Duodecimus ("Musse") blir för påflugen, då väser hon och visar vart skåpet ska stå. Decci kommer troligen att bli en bestämd dam med karaktär även mot oss människor så småningom. Hon drar sig inte heller för att ta en jagarrunda med bollen eller en brottningsmatch med kattleksakerna. Det är lite läskigt när man kommer för nära för snabbt, t.ex. går förbi, då gömmer hon sig så att hon har ryggen fri. Jourmatte har kunnat mata henne med godis men inte direkt ur handen. Men med kärlek & tålamod ska nog Decci våga lita på oss tvåbenta till slut.

BAKGRUND

Decci kommer från ett hem som hade för många katter.

Duodecimus

Tingad


Faddrar:
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Mathias Olsen Norgren
   Mjau Tine Karlsson
Mjau Catarina Thun
Född 2014-01-01

OM DUODECIMUS

Duodecimus ("Musse") är en väldigt ståtlig herre med glänsande svart päls & muskulös kropp. Stor aptit på det mesta så som jourmattes mat, jaga allt han kommer över (bollar är väldigt kul, vilken fart han har när han sätter igång...), klättra upp för hela klätterställningen (2 meter lång stolpe..), ligga & lata sig i korgen i klätterställningen & försöka att busa med sin syster Duodecima Decci (vilket för det mesta inte faller henne i smaken...)

Det är lite läskigt när man kommer för nära. Han har vågat ta godisbit från handen, men klappa det tycker han inte om, då ryggar han tillbaka. Kommer väldigt nära när jourmatte ligger i sängen eller gör något annat då hon inte rör på sig. Väldigt nyfiken, men väldigt försiktig samtidigt. Men med kärlek & tålamod ska nog Musse våga lita på oss tvåbenta till slut.

BAKGRUND

Musse skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Föregående | 1 | 2 |Annonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694