Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp oss| 1 | 2 | Nästa

Set
Faddrar:
   Mjau Emelie Vennberg
Mjau Louise Grass
   Mjau Leif Svan & Eva Nordgren
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Daniel & Carolina Edwartz
Född 2012-01-01

OM SET

Set är en blyg, men snäll hankatt. Bruntigré med vitt.

BAKGRUND

Set hittades i Boländerna.

Erik
Faddrar:
   Mjau Patrik Lakhsasi
Mjau Ninna Lundin
   Mjau Per & Pia Ermanbriks
Mjau Skrållan
   Mjau Lena Österberg
Född 2013-01-01

OM ERIK

Erik är en blåtigrerad hankatt. Han är än så länge försiktig i sitt sätt och kommer att behöva ett lugnt hem med en kattvan familj som har tid och tålamod att hjälpa honom att bli en trygg katt igen.

BAKGRUND

Erik har gått omkring i Sigtuna, och bl a sovit under en bänk vid upphittarens hus.

Viking
Faddrar:
   Mjau Bixa & Rex
Mjau Dan Pettersson
   Mjau Viola Lundbäck
Mjau Daniel & Carolina Edwartz
   Mjau Ewa Tallborg
Född 2014-01-01

OM VIKING

Viking är en hankatt. Bruntigré med vitt.

Viking är än så länge något tveksam till oss tvåbenta, men väntar ivrigt när det är mat på gång. Viking behöver en kattvan ägare som är beredd att jobba med honom så han får ett större förtroende för oss människor.

BAKGRUND

Viking hittades på en övergiven gård där han och flera andra katter hade sökt skydd.

Musse Pigg
Faddrar:
   Mjau Susanne Lindén
Mjau Rolf & Anja Gustavsson
   Mjau Görel Eriksson
Mjau Jenny Elovsson
   Mjau Celina Jakobsson
Född 2012-08-01

OM MUSSE PIGG

Musse Pigg är en svart-vit hankatt. Han är än så länge reserverad mot oss tvåbenta men börjar inse att vi nog inte är så hemska trots allt.

BAKGRUND

Musse Pigg blev frånflyttad och levde som hemlös utanför Venngarn i flera år innan hans situation uppmärksammades och han fick hjälp att komma till katthemmet.

Glenn Miller
Faddrar:
   Mjau Anita Eldblad
Mjau Thorsten Andersson
   Mjau Tom Ekman
Mjau Lars Tegelberg & Margareta Karlström
   Mjau Birgitta Lång
Född 2015-06-01

OM GLENN MILLER

Jourhemmet berättar: "Glenn Miller är en svart och vit hankatt som är trevlig, energisk, social, lekfull och mycket personlig. Han är blyg för nya människor, men hans nyfikenhet vinner alltid när någon kommer på besök, och ganska snart är han redo för en lekfull kontakt.

Glenn gillar att sitta i knäet och bli klappad, att sova bredvid en i sängen om nätterna, att kolla på fåglar samt att leka med snören och leksaker. Glenn är också väldigt kreativ så till vida att även vardagliga saker blir till leksaker som han kan sysselsätta sig med. Han gillar också att få uppmärksamhet och blir väldigt lycklig om du leker med honom till exempel med ett snöre eller om du gör solkatter som han får jaga."

BAKGRUND

Glenn kommer från ett hem som inte kunde ha kvar sina katter.

Duodecimus
Faddrar:
   Mjau Anna Lejfelt-Sahlén
Mjau Mathias Olsen Norgren
   Mjau Tine Karlsson
Mjau Catarina Thun
Född 2014-01-01

OM DUODECIMUS

Duodecimus ("Musse") är en väldigt ståtlig herre med glänsande svart päls & muskulös kropp. Stor aptit på det mesta så som jourmattes mat, jaga allt han kommer över (bollar är väldigt kul, vilken fart han har när han sätter igång...), klättra upp för hela klätterställningen (2 meter lång stolpe..), ligga & lata sig i korgen i klätterställningen & försöka att busa med sin syster Duodecima Decci (vilket för det mesta inte faller henne i smaken...)

Det är lite läskigt när man kommer för nära. Han har vågat ta godisbit från handen, men klappa det tycker han inte om, då ryggar han tillbaka. Kommer väldigt nära när jourmatte ligger i sängen eller gör något annat då hon inte rör på sig. Väldigt nyfiken, men väldigt försiktig samtidigt. Men med kärlek & tålamod ska nog Musse våga lita på oss tvåbenta till slut.

BAKGRUND

Musse skulle avlivas när ägaren flyttade till ett äldreboende. Han kom till katthemmet via en veterinärklink tillsammans med ett femtontal andra katter från samma hem.

Nigrum
Faddrar:
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Katten Isa
   Mjau Adela Björkman Costa
Mjau Kristina Frändén
Född 2008-01-01

OM NIGRUM

Jourhemmet berättar: "Nigrum är en snäll men försiktig svart herre. Han är fortfarande blyg för främlingar, men har "valt ut" ett par av mina vänner som han nu litar på och inte längre gömmer sig för, utan t om går fram till för att låta sig klappas.

Vägen till Nigrums hjärta är mat och han är en riktig liten mattjuv som stulit både gurkor från frukostmackan och tortillabröd ur sin förpackning. Allt från vetebullar till isbergssallad råkar illa ut om man inte håller uppsikt.

Det tog lång tid för honom att våga slappna av tillräckligt för att leka men nu springer han gärna runt efter sina råttor eller toarullen som jag fyllt med kattgodis. Att klippa klorna är tillsynes det värsta Nigrum vet och enda sättet som hittills fungerar är att rulla in honom i en handduk och klippa försiktigt men snabbt. Han morrar inifrån handduken men när det är över är han samma snälla kille på en gång igen.

Nigrum har tillfälligt fått en kattkompis i jourhemmet, och när de först möttes var han mycket nyfiken men snäll och försiktig. Han skulle nog gärna även fortsättningsvis vilja få bo ihop med en snäll kattkompis.

Nigrum skulle troligen trivas bäst hos en familj utan barn, där han kan få utrymme att utvecklas i egen takt i ett lugnt hem hos människor som är hemma mycket. Han verkar trivas bra som innekatt". Nigrum äter idag njurfoder och kan eventuellt behöva fortsätta med det.

BAKGRUND Nigrum dök upp på en gård utanför Uppsala. Där tog han sig in genom kattluckan för att skaffa mat. Han bodde utomhus i närmare ett års tid, även vintertid, innan han fick komma till katthemmet.

Stefan

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Disa Ramstedt
Mjau Morten Clausen
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Dan Pettersson
Född 2012-01-01

OM STEFAN

När Stefan kom till jourhemmet var han hungrig och smutsig. Efter vila och noggrann putsning utav Samvetets Pysen är han mest bara hungrig och spenderar mycket av sin tid till att övertala tvåbentingarna om mer mat. Han bjuder gärna på blöta pussar och blir helt till sig när det finns en stund över till gos. Det har även visat sig att han kan släppa loss sin tunga och något klumpiga kropp till att busa runt ibland - till lillebror Pysens lycka.”

BAKGRUND
Stefan dök upp vid ett stall i Östuna innan vi tog in honom i föreningen.

Peppar
Faddrar:
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Börje Myrbäver
   Mjau Iréne Andersson
Mjau Anita Dahlén Ljung
Född 2012-06-01

OM PEPPAR

Peppar är en svart-vit hankatt. Han är en försiktig individ och man kan misstänka att hans erfarenhet av oss människor inte alltid har varit så bra. Om man tar det lugnt kan man få klappa men han känner sig osäker, än så länge.

BAKGRUND
Peppar hade matats av sin upphittare i Uppsala i över ett år innan vi tog in honom.

Cicero
Faddrar:
   Mjau Eleonor Nilsson
Mjau Beathe Nordenskjöld
   Mjau Catarina Thun
Född 2005-05-01

OM CICERO

Cicero är en hankatt. Bruntabby.

Cicero är en enormt charmig katt som här hemma kallas Pipen eftersom han låter som en kattunge när han pratar. Detta är nämligen en väldigt pratsam katt som svarar när du pratar med honom och gör dig även uppmärksam på om det är något särskilt han vill. Cicero umgås gärna med andra katter och blir lugn och glad i sällskap av en trygg katt. Det tar lite tid innan han litar på andra människor, men då du har fått hans förtroende har han väldigt mycket kärlek att ge. Då vill han gärna gosa, bli kliad på magen, buffa med huvudet och ligga hos dig i soffan. Cicero vill flytta tillsammans med sin kompis Mick.

BAKGRUND
Kom till oss via polisen tillsammans med 5 andra katter.

| 1 | 2 | NästaAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694