Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Vill du bli fadder till en av våra katter? Läs mer under Hjäp ossFöregående | 1 | 2 |

Nigrum
Faddrar:
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Katten Isa
   Mjau Adela Björkman Costa
Mjau Kristina Frändén
Född 2008-01-01

OM NIGRUM

Jourhemmet berättar: "Nigrum är en snäll men försiktig svart herre. Han är fortfarande blyg för främlingar, men har "valt ut" ett par av mina vänner som han nu litar på och inte längre gömmer sig för, utan t om går fram till för att låta sig klappas.

Vägen till Nigrums hjärta är mat och han är en riktig liten mattjuv som stulit både gurkor från frukostmackan och tortillabröd ur sin förpackning. Allt från vetebullar till isbergssallad råkar illa ut om man inte håller uppsikt.

Det tog lång tid för honom att våga slappna av tillräckligt för att leka men nu springer han gärna runt efter sina råttor eller toarullen som jag fyllt med kattgodis. Att klippa klorna är tillsynes det värsta Nigrum vet och enda sättet som hittills fungerar är att rulla in honom i en handduk och klippa försiktigt men snabbt. Han morrar inifrån handduken men när det är över är han samma snälla kille på en gång igen.

Nigrum har tillfälligt fått en kattkompis i jourhemmet, och när de först möttes var han mycket nyfiken men snäll och försiktig. Han skulle nog gärna även fortsättningsvis vilja få bo ihop med en snäll kattkompis.

Nigrum skulle troligen trivas bäst hos en familj utan barn, där han kan få utrymme att utvecklas i egen takt i ett lugnt hem hos människor som är hemma mycket. Han verkar trivas bra som innekatt". Nigrum äter idag njurfoder och kan eventuellt behöva fortsätta med det.

BAKGRUND Nigrum dök upp på en gård utanför Uppsala. Där tog han sig in genom kattluckan för att skaffa mat. Han bodde utomhus i närmare ett års tid, även vintertid, innan han fick komma till katthemmet.

Stefan

Ej adoptionsklar


Faddrar:
   Mjau Disa Ramstedt
Mjau Morten Clausen
   Mjau Eva Fredlund
Mjau Dan Pettersson
Född 2012-01-01

OM STEFAN

När Stefan kom till jourhemmet var han hungrig och smutsig. Efter vila och noggrann putsning utav Samvetets Pysen är han mest bara hungrig och spenderar mycket av sin tid till att övertala tvåbentingarna om mer mat. Han bjuder gärna på blöta pussar och blir helt till sig när det finns en stund över till gos. Det har även visat sig att han kan släppa loss sin tunga och något klumpiga kropp till att busa runt ibland - till lillebror Pysens lycka.”

BAKGRUND
Stefan dök upp vid ett stall i Östuna innan vi tog in honom i föreningen.

Peppar
Faddrar:
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Börje Myrbäver
   Mjau Iréne Andersson
Mjau Anita Dahlén Ljung
Född 2012-06-01

OM PEPPAR

Peppar är en svart-vit hankatt. Han är en försiktig individ och man kan misstänka att hans erfarenhet av oss människor inte alltid har varit så bra. Om man tar det lugnt kan man få klappa men han känner sig osäker, än så länge.

BAKGRUND
Peppar hade matats av sin upphittare i Uppsala i över ett år innan vi tog in honom.

Cicero
Faddrar:
   Mjau Eleonor Nilsson
Mjau Beathe Nordenskjöld
   Mjau Catarina Thun
Född 2005-05-01

OM CICERO

Cicero är en hankatt. Bruntabby.

Cicero är en enormt charmig katt som här hemma kallas Pipen eftersom han låter som en kattunge när han pratar. Detta är nämligen en väldigt pratsam katt som svarar när du pratar med honom och gör dig även uppmärksam på om det är något särskilt han vill. Cicero umgås gärna med andra katter och blir lugn och glad i sällskap av en trygg katt. Det tar lite tid innan han litar på andra människor, men då du har fått hans förtroende har han väldigt mycket kärlek att ge. Då vill han gärna gosa, bli kliad på magen, buffa med huvudet och ligga hos dig i soffan. Cicero vill flytta tillsammans med sin kompis Mick.

BAKGRUND
Kom till oss via polisen tillsammans med 5 andra katter.

Gaston
Faddrar:
   Mjau Lagge & Eva
Mjau Jan Hellberg
   Mjau Katten Isa
Född 2010-06-01

OM GASTON

Gaston är en hankatt. Bruntabby med vitt.

Han är en mycket vacker katt med stor personlighet och integritet. Han är mer social än vad han i början ger sken av. Gaston är nämligen både självständig, envis och lite sparsam med mys och kel men han vill alltid vara med på ett hörn. Ofta ligger han på mattan nedanför sängen när man kikar på film eller under bordet när man äter. Han älskar mat och godsaker. En favoritlek är att fånga torrfoder som skjuts iväg snabbt över golvet. Tunna kalkonskivor är också något han uppskattar väldigt mycket och ibland får matte nästan leka "akta fingrarna" när vi delar på frukosten.

Just nu bor Gaston med bästisen Ilona, vilket han tycker väldigt mycket om. De både gosar och leker ihop, något de skulle uppskatta att få göra i ett framtida hem också.

BAKGRUND
Gaston omhändertogs tillsammans med sin mamma Gruffan i Knutby.

Mick
Faddrar:
   Mjau Anna Landkvist
Mjau Kenneth Nilsson
   Mjau Karin Sjöstrand
Mjau Tom Morrison
Född 2007-03-01

OM MICK

Mick är en svart hankatt med vitt.

Han är en människoälskare. Hans favoritplats är på sängen, ljudligt spinnande, med en klappande hand över pälsen. Mick är en vänlig katt som älskar att träffa nya människor. Han väntar ofta vid dörren när man kommer hem och han är en utmärkt väckarklocka på morgnarna! Allt eftersom han har blivit äldre har han tappat intresset lite för lek, men kan fortfarande gå en vända mot sina leksaker då och då.

När Mick är hungrig eller vill ha uppmärksamhet så talar han om det genom högljutt spinnande! Han vill gärna flytta tillsammans med sin kompis Cicero till ett eget hem. Mick äter allergifoder och behöver få fortsätta med det i sitt nya hem.

BAKGRUND
Mick kommer från Fyrispark i Uppsala, där han gått en tid tillsammans med katten Chris.

Pellejöns

Tingad


Faddrar:
   Mjau Gunilla Hultén
Mjau Jesper Olsen Norgren
   Mjau Inger Ahlund
Mjau Camilla Karlsson
   Mjau Gustav Ljung
Född 2012-01-01

OM PELLEJÖNS

Pellejöns - eller Petrus som han kallas i jourhemmet - är en svart hankatt.

Jourhemmet berättar: "Petrus är en oerhört tillgiven liten katt som ständigt svansar kring mina ben, när han inte ligger och sover. Han vill ha mycket närhet och kryper gärna upp i sängen när jag ska sova om nätterna. Samtidigt brukar han alltid fara omkring och slåss med mattor o.dyl en stund framåt sena kvällen.

Petrus är väldigt snäll och har aldrig klöst, bitit eller ens fräst åt mig. Däremot fullkomligt älskar han att vässa klorna, och tyvärr förstår han inte att människor som får agera klöskudde inte tycker att det är lika skönt! Man får antingen bita ihop eller klippa klorna på honom.

De första dagarna som han bodde här var han väldigt avvaktande och rädd och höll sig gömd, men efter några dagar började han närma sig alltmer och nu är han en oerhört social katt. När jag har vänner på besök är han lite vaksam först och håller sig på avstånd men bara han förstått att det är lugnt så är han nästan lika kärvänlig mot gäster som mot jourhusse.

Även om han är ganska lugn av sig så behöver han helt klart stimulans (t ex jaga snören som jourhusse håller i). Han är oerhört nyfiken på allt som kommer utifrån och sitter gärna på min inglasade balkong och spanar."

Jourhemmet uppfattar att Pellejöns/Petrus skulle trivas med att kunna gå ut under trygga former, eller åtminstone ha gott om utrymme inomhus hos någon som har ordentligt med tid för honom, så att han kan få mycket uppmärksamhet, kärlek och lek.

BAKGRUND

Pellejöns hittades i Björkkulla.

Föregående | 1 | 2 |Annonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Telefon (vardag 13-15) Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 018-300 313 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694