Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet
- hjälper hemlösa katter
till ett bättre liv

Pg 21 06 13-6
Swish 1232721694Vi sponsrar Samvetet
kontinuerligt

Saluhallskatterna fyra år senare


Här höll Saluhallskatterna till

Katternas "hem" vid den då nedbrunna Saluhallen


Saluhallskatterna fångades in i mars år 2005 pga att stället där de bodde skulle rivas och katterna skulle avlivas. Katterna hade matats av några damer under flera år och vi beslöt att ta hand om dem så att de slapp bli avlivade. Det var 14 katter varav några kattungar. Endast två av katterna var över året och de var bara drygt ett år gamla. Alla var i dåligt skick, några hade förfrusna öron, en hade lunginflammation, en hade en avbruten svans där benet stack ut och de var otroligt rädda för människor. De hade blivit ivägjagade och sparkade av människor. De yngsta anpassade sig snabbt och blev omgående adopterade. De övriga visade sig ha väldigt starka band till varandra och varje försök att omplacera dem i mindre grupper slutade med att de fick återvända då de tydligt visade att de vantrivdes om inte alla kompisar var på plats.

Pelle och Fritz är som ler och långhalm. Där den ena är finns också den andre. Pelle är väldigt lekfull och många var böckerna där han massakerade bokryggarna. Leksakskontot var enormt. Han var fullkomligt tokig i leksaker och Fritz låg bredvid och tittade på.


Pelle och Fritz myser

Pelle älskar mjuka sovplatser

Pelle ute på blom(katt)hyllanMaja Gräddnos
Maja och lilla Murre är ett annat par som är oskiljaktiga. Vi försökte placera Maja i ett eget hem men det fungerade inte. Det lustiga var att när Maja kom tillbaka efter flera månader var hon lite osäker i flocken. Då var det Pelle som lade sig bredvid henne och lockade tills hon var en i gruppen igen.


Trisse hade sin Hulda, men sorgligt nog så finns inte Hulda mer. Trisse saknar sin vän men tyr sig gärna till Amalia som egentligen är Frasses skyddsling. Även Måns och Trisse gillar varandra så Trisse verkar ha kommit över saknaden.

Frasse och Amalia är ett annat par som inte vill vara utan varandra. Amalia har blivit mer självständig och kan numera sova utan att Frasse ligger bredvid. Hon älskar grillad kyckling och sitter och tittar på matte när matkassarna bärs in. Hon stirrar på matte tills hon får sin kyckling. Om kyckling saknas kan skinka i värsta fall duga, men bara om den är rökt. Frasse är husets nalle nr 1. Han var den som snabbast anpassade sig till ett ombonat liv. Hans ena öra är förfruset så han vet vad det vill säga att vara hemlös.
Amalia i favoritfåtöljenPelle med "byte" på bokhyllan
Måns kom in sist av alla. Troligen hörde han inte till gruppen så han var en ensling i början tills husets egen katt fattade tycke för Måns. Lyckligtvis var det ömsesidigt och Måns blev en trygg och glad katt från att ha varit en riktig värsting. Måns vill helst vara inomhus. Det tog flera år innan han vågade sig ut på trappan till rastgården. Numera går han ut i stora rastgården men dörren måste vara öppen, annars blir han livrädd.

Det tog inte särskilt lång tid innan de forna hemlösingarna kom på att soffor och sängar är det rätta stället att sova på, och att köket var den plats man skulle vara på för att bevaka sina rättigheter. Katterna kom snabbt underfund med att om man lät sig klappas så fick man också mera godsaker så det blev mycket godsaker när matte kom hem från jobbet.


De har en egen rastgård med kattlucka som används flitigt när vädret inte är alltför uselt. Eftersom de tycks vara svåra att skilja åt så byggdes i år en riktigt stor kattgård på flera hundra kvadratmeter, så nu kan de springa och klättra ännu mer än tidigare. Hela baksidan på tomten har nätats in efter alla konstens regler. Maja har under hösten roat sig med att försöka fånga alla löv som ramlar ner från träden. Efter ett sådant äventyr slocknade hon i en fåtölj och sov i flera timmar. Alla katterna är klappbara förutom Trisse som fortfarande tycker att det är lite läskigt. Däremot drar han sig inte för att sova i mattes säng, så otäckare än så är matte inte!


Murre och Pelle pustar ut i rastgården


Katternas egen rastgårdAnnonsören skänker en del av försäljningssumman till Föreningen Samvetet om köparen använder denna länk.
E-post Org.nr. Plusgiro Swish
info@samvetet.com 802417 - 4925 21 06 13 - 6 1232721694